Екс-прем'єр Росії розповів про наказ Єльцина знести мавзолей Леніна
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-прем'єр Росії розповів про наказ Єльцина знести мавзолей Леніна

Екс-прем'єр Росії розповів про наказ Єльцина знести мавзолей Леніна
Джерело:  історик.рф

Колишній прем'єр-міністр РФ Сергій Степашин розповів, що у 1998 році перший президент Росії Борис Єльцин доручив йому знести мавзолей радянського вождя Володимира Леніна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналу "Історик".

В інтерв'ю виданню Степашин розповів, що у 1998 році Ельцин викликав його до себе в кабінет та дав наказ знести мавзолей.

"Прилітаю, йду до нього, і вже в кабінеті Єльцин каже: Сергію Володимировичу, я вирішив - зносимо мавзолей Леніна", - розповів Степашин, додавши, що погодився виконати наказ, але висловив сумніви.

"Не гарантую, що після цього акту я залишуся міністром, а ви - президентом", - сказав в ті роки Степашин Ельцину.

Читайте також: Більшість громадян "за": У Держдумі Росії пропонують поховати Леніна

"По-християнськи, звичайно, труп Леніна не можна показувати. Це гріх. Але зараз не час мавзолей прибирати, не треба. Що, він вам заважає, чи що?" - заявив тоді Степашин.

За його словами, Єльцин був невдоволений, але почув його аргументи.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський журналіст Дмитро Шагіахметов заявив, що законопроект щодо поховання останків радянського вождя Володимира Леніна, що нещодавно внесли в Держдуму Росії, є останнім інфоприводом президента Володимира Путина, яким можна відвернути увагу населення від нагальних проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?