Ексгенерал армії Британії дав прогноз щодо термінів перемоги України у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексгенерал армії Британії дав прогноз щодо термінів перемоги України у війні

Ексгенерал армії Британії дав прогноз щодо термінів перемоги України у війні
Джерело:  online.ua

За оцінками відставного генерала армії Великої Британії Річарда Берронса, Україна може здобути остаточну перемогу у розв'язаній Кремлем злочиній війні протягом 2024-2025 років. 

Джерело:  Financial Times

Що відомо про перспективи України перемогти армію РФ у війні

Нинішній контрнаступ України не викине Росію - не те, щоб хтось цього очікував. Також навряд чи вдасться скоротити площу окупації наполовину до зими, що могло бути однією з найбільш оптимістичних цілей, - йдеться у матеріалі видання.

За словами Берронса, українські військові ймовірно вже подолали першу з трьох ліній оборони армії РФ на півдні України і це було дуже важко.

Російські сили розтягнуті, виснажені та не мають резервів, але якщо вони просто не здадуться, це все одно буде довго, - підкреслює колишній британський військовий.

Він додав, що Україні все ще не вистачає засобів ППО та розмінування, а проблему з постачаннями боєприпасів вирішили лише тимчасово. Як зазначив генерал, "виправлення всього цього перенесе війну щонайменше на наступний рік".

Що Україні необхідно для переконливої перемоги над армією РФ

  • Україні не потрібно наполягати на значному успіху на полі бою, доки не з’являться засоби для її досягнення;

  • у холодний період краще дотримуватись принципу "кусай і тримай" (просування в короткі терміни для зменшення втрат);

  • Україні необхідно зосередитися на контрбатарейній боротьбі та знищенні російського військового потенціалу, а також потрібно застосувати "сміливість та винахідливість", щоб завдати удару за межами свого кордону;

  • російський Чорноморський флот має бути нейтралізований, зокрема для того, щоб відновити експорт зерна;

  • за припущеннями Берронса, у середині 2024 року Захід розпочне посилені поставки боєприпасів і це стане поворотним моментом у наступальних можливостях ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?