Ексголова ГУР оцінив можливість масованої ракетної атаки 24 лютого
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексголова ГУР оцінив можливість масованої ракетної атаки 24 лютого

Ексголова ГУР оцінив можливість масованої ракетної атаки 24 лютого
Джерело:  online.ua

Ексголова ГУР Валерій Кондратюк в розмові з online.ua, відповідаючи на питання щодо ймовірності масованого ракетного обстрілу або наступу 24 лютого, зазначив, що спроможності Росії значно обмежені, а ефективність української ППО краща, ніж будь-коли.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Ймовірність масованої ракетної атаки 24 лютого

Експерт запевнив, що через нестачу ракет, необхідних для завдання масованого удару, Росія сьогодні намагається їх залишки використовувати більш раціонально, ніж це було до цього.

Кондратюк сказав, що під час командування Суровікіним Росія завдавала по декілька хвиль ракетних ударів, чередуючи це з атаками Іранських дронів, спрямовуючи атаки на енергосистему та військові об'єкти, а також на критичну інфраструктуру нашої держави.

Але це призвело до того, що Україна отримала нове обладнання, а Росія не досягла жодних цілей, тому сьогодні казати про ракетні загрози з боку російської сторони, не варто, – підсумував ексочільник ГУР.

Ефективність нашої ППО

Також Валерій Кондратюк додав, що наразі сили протиповітряної оборони України унеможливлюють досягнення Росією будь-яких цілей, тому що 90% російських атак є невдалими та знищуються засобами протиповітряної оборони. Наші спроможності сьогодні, як ніколи потужні.

Достатня кількість боєприпасів, яка забезпечується нашими партнерами, дозволяє сьогодні сказати, що в Україні щодня посилюється повітряна оборона та Росії усе важче досягати успіху.
Єдине, що у них залишається це те, що складно сьогодні збивати нашим ППО – це гіперзвукові ракети Х-47м2 «Кинджал», а також ті С-300, які Росія використовує за відсутності вже наявної кількості своїх ракет саме для завдання ударів.

На жаль, точність цих ракет досить низька, і ви знаєте, до яких трагічних наслідків це призвело під час одної з атак на території Дніпра, – сказав Кондратюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?