Ексгумація диктатора: в Іспанії перепоховали рештки Франко
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексгумація диктатора: в Іспанії перепоховали рештки Франко

Ексгумація диктатора: в Іспанії перепоховали рештки Франко
Джерело:  online.ua

У четвер, 24 жовтня, іспанська влада провела перепоховання рештків колишнього диктатора Франсіско Франко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

До цього моменту профашистський правитель покоївся у мавзолеї на території комплексу Долина Полеглих. Цей меморіал присвячений жертвам Громадянської війни. Поховані там республіканські бійці і націоналісти. З 2007 року об'єкт має статус пам'ятника жертвами режиму.

Перепоховання відбулося на цвинтарі Ель-Пардо-Мінгоррубіо. Поряд знаходиться зараз могила дружини Кармен Поло. Транспортування решток провели із залученням гелікоптера.

Франко 1975 року поховали у дерев'яній труні, яку закрили другою - цинковою. Влада вирішила не міняти цей "ковчег" попри ознаки пошкодження.

Учасниками церемонії стали представники родини диктатора. Загалом 22 особи. Також були присутні держслужбовці та робітники мавзолею. Конфіденційність заходу досягли завдяки забороні на використання телефонів і камер.

Перепоховання пройшло на тлі демонстрації прихильників режиму Франко. Урядова заборона не зупинили 400 активістів, які біля цвинтаря скандували "Хай живе Франко!".

Як повідомляв ONLINE.UA, в РФ колишній слідчий вимагає від влади розпочати кримінальне провадження проти радянського диктатора Йосифа Сталіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?