Експерт Коваленко попередив про абсурдність контрнаступу ЗСУ у найближчій перспективі
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт Коваленко попередив про абсурдність контрнаступу ЗСУ у найближчій перспективі

Експерт Коваленко попередив про абсурдність контрнаступу ЗСУ у найближчій перспективі
Джерело:  online.ua

Багатьох українців чи не найбільше цікавить запитання, коли ж насправді розпочнеться масштабний контрнаступ ЗСУ, який увінчається перемогою нашої країни у війні. За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив", військового експерта Олександра Коваленка, контрнаступ ЗСУ у найближчій перспективі став би величезною помилкою для наших воїнів.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чому контрнаступ ЗСУ у найближчому майбутньому не відбудеться

Олександр Коваленко попереджає, що розраховувати на потужний контрнаступ ЗСУ наразі не варто, оскільки наші бійці готуються до оборони, а російські загарбники — до наступу.

Якщо ми розпочнемо зараз наступальні дії, то що це буде? Ми спрямуємо свої підрозділи на ті напрямки, де наразі де-факто досить велике скупчення російських сил та засобів, які вони можуть використовувати в обороні. А росіяни, як бачимо, зараз не в найкращому вигляді використовують своє тактичне та стратегічне положення для того, щоб вести бойові дії. Але все ж таки, в обороні в них є більше переваг. Тому, коли в них дуже велика скупченість ресурсу, людського та технічного, вести оборону їм набагато простіше. Вони повинні цей ресурс нівелювати, витратити, — пояснює військовий експерт.

Як зазначає Олександр Коваленко, наразі саме ЗСУ чекають від росіян наступальних дій.

Що важливо розуміти, саме під час наступу окупанти будуть мати значно більші втрати, аніж при обороні.

Коли насправді може розпочатися потужний контрнаступ ЗСУ

Лише тоді, коли армія РФ буде виснажена саме по цих показниках, наші воїни зможуть нарешті розпочати свій контрнаступ.

За словами експерта, це може відбутися не так швидко, як би хотілося всім українцям.

Це може відбутися десь приблизно після того, як будуть сформовані перші штурмові батальйонно-тактичні групи вже за новим зразком, тобто з західною технікою. Отже, загалом до 2 місяців. Треба розуміти, що наші БТГ можуть бути різні за призначенням. Це можуть легкі штурмові батальйонно-тактичні групи, які будуть мати на озброєнні переважно БПМ, середньо та легко броньовані. Навіть без танків, не виключаю навіть такої складової. Можуть бути повноцінні, з танковою компонентою, тобто рота танків БТГР як класика і батальйон БПМ 33 одиниці. Ось така класична штатна комплектація, — зазначає військовий експерт.

Олександр Коваленко звертає увагу на те, що масштабний контрнаступ Збройних сил України почнеться тоді, коли у нашої армії буде увесь необхідний ресурс.

Оркім того, важливо дочекатися того моменту, коли росіяни максимально виснажать ресурс своїх підрозділів та не зможуть дуже швидко компенсувати втрати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?