Експерт озвучив два сценарії розвитку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт озвучив два сценарії розвитку України

Експерт озвучив два сценарії розвитку України
Джерело:  online.ua

Політичний оглядач Віталій Портников песимістично оцінює можливість демократичних перетворень в Україні протягом найближчих років. Про це він заявив у інтерв’ю каналу Ukrlife.tv, повідомляє ONLINE.UA.

На думку Портникова, результати президентських виборів довели, що олігархи зберегли великий вплив на формування громадської думки. Насамперед, через свої потужні медійні можливості.

«Власники телеканалів дали урок усьому українському політичному класу. Хочете вижити – співпрацюйте з нами», – заявив експерт.

Часи президентства Петра Порошенка Віталій Портников оцінює як розквіт олігархічної держави, яка прийшла на зміну «кримінальній державі» Януковича. Тепер стає очевидно, що олігархи можуть зробити президентом кого завгодно.

«У них телебачення. Вони знають, як впливати на громадську думку. Вони навчились працювати з новими технологіями. Це означає, що молодь для них не страшна», – додає Портников.

На думку експерта, він не вірить в те, що Коломойський, Фірташ, Пінчук та Ахметов довгий час будуть співіснувати «мирно». Але якщо це все ж таки станеться, то Україна матиме два шляхи розвитку. Перший з них перебачає, що олігархи зафіксують нинішню політичну ситуацію, яку Портников описує як «олігархично-демократична вольница».

Згідно іншого сценарію розвитку України, олігархи домовляться про встановлення авторитарного режиму. Президента Зеленського буде усунуто з посади під формальним приводом (соціальне потрясіння, дефолт, поразка на фронті). Йому на зміну прийде інша особа, обрана в результаті домовленостей олігархів, вважає Віталій Портников.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?