Експерт озвучив найбільш реалістичний план врегулювання конфлікту на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт озвучив найбільш реалістичний план врегулювання конфлікту на Донбасі

Експерт озвучив найбільш реалістичний план врегулювання конфлікту на Донбасі
Джерело:  24 канал

Політичний експерт та голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що більше перспективи в реалізації завершення конфлікту на Донбасі має план представника ОБСЄ Сайдіка, ніж те, що озвучив у США міністр внутрішніх справ Аваков, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"В Україні йдуть президентська і парламентські кампанії, і не зрозуміло, де і ким буде Аваков після їхнього завершення. Він, напевно, піде у відставку разом з усім урядом. План Авакова з повернення Донбасу – іміджевий проект міністра. Аваков показує США, що як глава МВС – борець за чесні вибори. З іншого, показує себе як миротворця, у якого свій особливий план", - пояснює експерт.

За словами Фесенко, у практичному ключі план Сайдіка має більше значення і перспективи, як би критично це не сприймалося в Києві і Москві. На його думку, цей план розроблений на Заході, і проект викликав інтерес і оцінку як конструктивних пропозицій.

"А план Авакова навряд чи американці сприймають, як робочий документ. Швидше, як одну з можливих пропозицій. США, зазначає Фесенко, візьмуть план Авакова до уваги. Але сам по собі план в якості практичних рекомендацій не має особливих перспектив. Можуть бути використані деякі елементи. Якщо їх візьмуть на озброєння на Заході або ті, хто буде при владі в Україні", - додав експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова ОБСЄ  Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в якості глави організації в Україні заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?