Експерт пояснив, для чого Росії насправді потрібен "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, для чого Росії насправді потрібен "Північний потік-2"

Експерт пояснив, для чого Росії насправді потрібен "Північний потік-2"
Джерело:  24 канал

Експерт центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар переконаний, що влада РФ буде використовувати газопровід "Північний потік-2" у Європі не лише для транспортування газу, а й для розміщення на ньому розвідувального обладнання, як це було зроблено у Чорному морі, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, реалізація проекту "Північний потік-2", на перший погляд, не виглядає загрозливою, але Москва може використати газопровід з доволі підступною метою.

"Росія може використати його не лише для транспортування газу – там зручно може розміщуватися розвідувальне обладнання. Європейські скептики не вірять у це, вони думають лише про прибутки від транспортування газу. Але воєнно-морські фахівці кажуть: це цілком можливо! Щоб зрозуміти, як РФ може використати Північний потік-2, достатньо подивитися на її дії в Азовському і Чорному морях", – наголосив Гончар.

Нещодавно стало відомо, що "Нафтогаз України" підготував запасний план на випадок, коли газопровід "Північний потік-2" буде запущений.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлер Австрії Себастьян Курц в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним підтримав проект "Північний потік-2", який доставлятиме російський газ у Європу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?