Експерт пояснив, навіщо РФ спровокувала кризу в Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, навіщо РФ спровокувала кризу в Грузії

Експерт пояснив, навіщо РФ спровокувала кризу в Грузії
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Валерій Димов звернув увагу на те, що Росія посилювала свій вплив на Грузію протягом тривалого часу. В результаті була організована провокація з боку російського комуніста в парламенті Грузії, що призвело до масових протестів. На думку політолога, це матиме наслідки і для влади, і для Грузії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Вплив Кремля призвів до того, що російський комуніст, який не поважає незалежність Грузії, підтримує війну РФ проти Грузії, сів у крісло спікера. Влада Грузії поставила себе в дуже неприємне становище. Всі демократичні критерії, якими пишалася Грузія, – свобода слова, свобода зібрання – різко підуть униз. А Росія – вгору. Грузія слабшатиме", - вважає Валерій Димов.

На його думку, влада Грузії не прорахувала, що в знак протесту люди масово вийдуть на вулиці. А деякі помилки можуть бути гіршими, ніж зрада.

"Учасники протестів у Тбілісі захопили парламент, а влада жорстко придушила демонстрантів. Це стане серйозною проблемою для Грузії. Росія також використає цю ситуацію для подальшої дестабілізації Грузії. Щоб максимально зайти у внутрішню політику Тбілісі. Росія – фахівець по провокаціях і створенню вакууму безпеки", - пояснює експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ході масштабних антиросійських протестів у Грузії мітингувальники звинувачують Росію в окупації. Деякі учасники акцій вирушили до посольства РФ, там спалили російський прапор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?