Експерт пояснив, як Україна відповість на провокації РФ в Чорному морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив, як Україна відповість на провокації РФ в Чорному морі

Експерт пояснив, як Україна відповість на провокації РФ в Чорному морі
Джерело:  Народна правда

Член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук заявив, що численні провокації Російської Федерації в Азовському і Чорному морях змушують Україну працювати над створенням свого флоту, передає ONLINE.UA з посиланням на "Народну правду".

На його думку, Україна не може дозволити собі утримувати потужний військовий флот, тому реалізується програма створення "москітного" флоту.

"Відбувається створення "москітного" флоту, реалізується перехід до тактики "вовчої зграї". Це наразі єдиний варіант розвитку для нас, який надаватиме можливості проведення операцій на можливому морському театрі бойових дій", - заявив Тимчук.

За словами експерта, сучасна військово-морська техніка є дуже дорогою на світовому ринку, а тому держбюджету, зокрема, бюджету ЗСУ, важко забезпечити закупівлю новітніх корветів для ВМС.

"Водночас треба мати якусь стратегію. В командування ВМС є бачення розвитку. Це стосується й програми розвитку Збройних сил до 2020 року. Ставка робиться на артилерійські катери", – додав член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в середині грудня минулого року в порт Одеси зайшов британський військовий корабель HMS Echo (H87), який став першим кораблем НАТО, який прибув на допомогу Україні для протистояння агресії Росії в Чорному і Азовському морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?