Експерт пояснив, як уряд Гончарука може досягти зростання економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт пояснив, як уряд Гончарука може досягти зростання економіки

Експерт пояснив, як уряд Гончарука може досягти зростання економіки
Джерело:  24 канал

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та новий уряд можуть досягти стрімкого економічного зростання, але за певних умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

На думку директора Центру економічної стратегії Гліба Вишлінського, перші результати роботи уряду можна обговорювати навесні 2020 року.

Він назвав держбюджет-2020 орієнтованим на приватний сектор замість державного. Цей проєкт має менший дефіцит у порівнянні з 2019 роком.

Експорт вважає можливим досягти зростання у 40% за 5 років, про яке стверджував Гончарук. Для цього потрібні радикальні зміни. Зокрема, використати найбільш ліберальну модель для відкриття ринку землі. Це відкриє шлях для багатого джерела інвестицій.

"Паралельно з економічними кроками мають бути кроки в правовладді. Недопущення повернення "ПриватБанку" чи виплати компенсації його попереднім власникам, що є передумовою програми співпраці з МВФ. Руйнування ключових корупційних рейдерських схем, які перешкоджають інвестиціям. За цих умов на 5-7% щорічне зростання можливе. Інакше будемо жевріти з 3% ВВП. І сподівання українських виборців поступово розвіються", - пояснив Вишлінський.

Зиму експерт назвав часом випробування. Вже навесні стануть очевидними результати праці оновленого уряду, бо через пів року Гончарук не зможе сказати, що вони не до кінця розібралися з певними питаннями.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Гончарук нещодавно розповів про головні риси державного бюджету на 2020 рік. У ньому немає положень про збільшення податків, а показник дефіциту знижений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?