Експерт розкрив хитрий план Зеленського щодо люстрації
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розкрив хитрий план Зеленського щодо люстрації

Експерт розкрив хитрий план Зеленського щодо люстрації
Джерело:  УНН

Український політолог Кирило Сазонов запевняє, що у разі ухвалення Радою законопроекту про розширення люстрації Венеційська комісія рекомендує скасувати закон, а Конституційний суд заборонить його загалом. На його думку, спроба розширити закон про люстрацію робиться задля того, щоб взагалі скасувати люстраційний механізм, передає ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

За словами політолога, закон про люстрацію, який було ухвалено у 2014 році, далеко не ідеальний з точки зору Конституції та європейської практики прав людини. Однак, якщо він порушить право громадян обиратися в депутати, це буде кричущим порушенням прав людини, і такий закон обов’язково скасують.

"Я гадаю, що ініціатива Зеленського – це звичайна двоходівка: скасувати чинний закон про люстрацію, проголосувати новий, свідомо провальний, який за рік буде скасований Конституційним судом або на прохання Венеційська комісії. І таким чином взагалі залишити країну без законодавчого механізму люстрації", -каже Сазонов.

Окрім того, він підкреслив, що нова Верховна Рада може просто не пропустити цей законопроект, якщо "Слуга народу" не збере більшість мандатів, адже іншим депутатам буде "дуже невигідно голосувати фактично за своє відсторонення від роботи".

Як повідомляв ONLINE.UА, посли країн "Великої сімки" G7 заявили, що всіляко підтримують притягнення до відповідальності винних у зловживанні владою, але відзначають відмінність нинішньої ситуації в Україні від постреволюційної.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?