Експерт розкрив подробиці нового плану Путіна щодо України та Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розкрив подробиці нового плану Путіна щодо України та Донбасу

Експерт розкрив подробиці нового плану Путіна щодо України та Донбасу
Джерело:  КПК

Очільник громадської організації "Конституційно-правовий конгрес" Павло Янцен звернув увагу офіційного Києва на те, що команда російського президента поновлює експорт бітуму в Україну, який був заборонений з квітня 2019 року. За словами фахівця, Росія використовує експорт бітуму в Україну для фінансування терористів в ОРДЛО. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "КПК".

Як стверджує Янцен, головна ціль цього рішення — повернути енергетичну та економічну залежність нашої країни від Росії, а також підсилити фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі. Оскільки, згідно з постановами Кабміну, дозвіл на експорт нафтопродуктів в Україну отримують виключно ті російські компанії, що постачають продукцію на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей, а також компанії, які перераховують кошти на підтримку терористичних угрупувань на Донбасі.

"Таким чином через вказані поставки Росія фінансує своїх бойовиків на території України. На засіданні Уряду РФ від 08.10.2020 було прийняте рішення про початок експорту бітуму за спеціальними дозволами. Незабаром такі поставки можуть розпочатися", – пояснив український експерт.

За словами Павла Янцена, відновлюючи експорт, команда Володимира Путіна робить все можливе, щоб дискредитувати програму Володимира Зеленського "Велике будівництво", яка передбачає, зокрема, використання доволі великих обсягів нафтопродуктів. Офіційний Київ не може допустити, аби вони мали російське походження.

"Це неможливо допустити, адже Росія саме на це і розраховує. Аби, будуючи дороги, Україна своїми ж коштами фінансувала війну на власній території", — каже експерт.

Він також закликає команду Зеленського активніше зменшувати залежність від поставок нафтопродуктів з РФ.

"Росія в будь-який момент зможе тиснути на Україну, як тисне на Білорусь, коли неодноразово зупиняла поставки нафти на нафтопереробні заводи та цим фактично зупиняла їхню роботу", – наголосив Павло Янцен.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЗСУ пояснили, чому не будуть повертати Донбас силою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?