Експерт розповів про перспективи партнерства Рабіновича з європейськими політиками
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів про перспективи партнерства Рабіновича з європейськими політиками

Експерт розповів про перспективи партнерства Рабіновича з європейськими політиками

Лідер партії "За Життя" Вадим Рабінович демонструє гнучкість міжнародної політики, якої часом не вистачає діючій владі.
Як повідомляє "КП в Украине", таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи недавню зустріч Рабіновича з керівником французької партії "Національний фронт", одним з фаворитів президентських рейтингів у Франції Марін Ле Пен.
За словами експерта, бажання української влади обирати, з ким працювати, без урахування змін на політичній карті Європи робить українську дипломатію неефективною.
"Зараз і в Європі, і в США відбуваються радикальні зміни в політичному бомонді. Те, що було раніше, змінюється, чому - я не можу сказати. Але цей процес має місце, тож, можливо, пройде зовсім небагато часу - і ми не впізнаємо політичний бомонд Європи. І може так статися, що орієнтація на старий бомонд, надія, що все буде по-старому, може сумно вдарити рикошетом по всіх, хто вчасно не перебудувався. На сьогоднішній момент ми бачимо, як вийшло з Трампом. Я, звичайно, не знаю, чим закінчиться остаточно, але мені здається, що наші політики зробили велику помилку, коли влізли в ці вибори. Тепер нові вибори будуть відбуватися в Європі. Нашим політикам потрібно уважно стежити, вчасно зробити висновки і думати, що ж буде завтра", - заявив Охріменко.
Крім того, експерт зазначив, що недавня зустріч Вадима Рабіновича з Марін Ле Пен може стати фундаментом для подальшого зміцнення позицій України в Європі.
"Існує висока ймовірність того, що Марін Ле Пен може стати президентом Франції. Також є ймовірність, що на виборах до Верховної Ради оберуть партію, яку наразі підтримує Рабінович, вона може зайняти якесь місце і взяти відсоток. І там, і там є ймовірність. Це ніби лобіювання двох політиків: поспілкувалися - і, я так розумію, вони можуть співпрацювати. У будь-якому випадку, чим більше спілкування, тим краще, тим більше з різноманітними представниками. Тому що це нескінченне замикання "дружити тільки з цим" не допомагає, треба спілкуватися з різними політиками. Тому що, ви бачите, в Європі все змінюється. Потрібно виходити з такої точки зору: що було раніше - вже не те. І тут в чому проблема: державній особі зустрітися з Марін Ле Пен складно, виходить, це відразу виглядає не дуже добре. А Рабіновичу зустрітися простіше, він робить спробу налагодити діалог з різними політичними групами, не замикатися тільки на Меркель. Може, ця поїздка буде дійсно корисна і ефективна, як знати?" - додав експерт.
Нагадаємо, 8 грудня у Франції лідер партії "За життя" Вадим Рабінович зустрічався з кандидатом в президенти Франції, лідером партії "Національний фронт" Марін Ле Пен і групою французьких парламентаріїв. Як заявили обидві сторони, в ході зустрічі обговорювалися питання встановлення миру на сході України і проведення парламентських слухань у Брюсселі з приводу корупції в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?