Експерт розповів про шокуючі плани Путіна щодо розширення анексії
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів про шокуючі плани Путіна щодо розширення анексії

Експерт розповів про шокуючі плани Путіна щодо розширення анексії
Джерело:  online.ua

Колишній голова українського МЗС Павло Клімкін попередив, що Путін не зупиниться на анексії Криму та окупації частини Донбасу. На його думку, агресору потрібен увесь Південь України. Про це він написав у своїх соцмережах, передає ONLINE.UA.

За словами Клімкіна, Кремлю він потрібен для того, аби через Чорне море мати можливість впливати на Близький Схід, Середземне море та Африку.

"Росія буде дуже послідовно працювати над отриманням контролю за Півднем України. Запобігти цьому є одним з наших головних завдань", - каже експерт.

На думку очільника Генерального штабу Збройних сил України Руслана Хомчака, Крим для Кремля є зовсім не "місцем відпочинку росіян". За його словами, український півострів потрібен Росії, щоб мати контроль за Середземномор'ям.

Окуапнти надіяться, що "свій" півострів у Чорному морі дозволить їм залякувати всю Європу, Північну Африку та панувати у Середземному морі. Хомчак додав що Путін хоче не лише Азовське море, але й весь Чорноморський басейн намагається позиціонувати "ледь не як російські внутрішні води".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін жорстко відреагував на висловлену можливість перегляду мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?