Експерт розповів, що екс-президент Казахстану Назарбаєв пообіцяв Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів, що екс-президент Казахстану Назарбаєв пообіцяв Путіну

Експерт розповів, що екс-президент Казахстану Назарбаєв пообіцяв Путіну
Джерело:  24 канал

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що відставка президента Казахстана Нурсултана Назарбаєва не відбулася без консультацій з Росією і Китаєм. Стосунки з Москвою і Пекіном особливо не зміняться. Щодо України – можливі певні зміни, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, Назарбаєв запевнив Путіна, що Казахстан не виходитиме з ОДКБ – військово-політичного блоку, підпорядкованого Росії. І залишатиметься ключовим гравцем в Євразійському союзі.

Він також зазначив, що Пекін запевнили в спадковості курсу на інтеграцію з Китаєм. Зокрема, в рамках Шанхайської організації співробітництва (ШОС). Кадрові призначення на останні півроку показують рівномірність інтересів Казахстану з Росією і групами, пов’язаними з Китаєм.

"Кардинальних змін у зовнішньополітичній орієнтації Казахстану не буде. Казахстан протягом останніх десяти років провів повзуче виштовхування росіян з керівних посад. Особливо в силовому блоці і армії. З Україною все залишиться без змін. Єдине – можлива більш послідовна політика утримування Казахстану при голосуванні важливих для України резолюцій в ООН. Надто підігрувати Росії, як це робить Узбекистан, Білорусь, Казахстан не буде", - пояснив Кулик.

Однак, зауважив експерт, це не означає, що Казахстан час від часу не підігруватиме Росії в некритичних для нього позиціях в ООН чи Генасамблеї.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран вважає, що після відставки президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва буде період нестабільності і боротьби угруповань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?