Експерт розповів, яким буде головний колір 2020 року
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерт розповів, яким буде головний колір 2020 року

Експерт розповів, яким буде головний колір 2020 року
Джерело:  online.ua

У Міжнародному дослідницькому інституті Pantone зробили прогноз про головні кольори 2020 року, передає ONLINE.UA з посиланням на Footwear News.

Згідно з прогнозом віце-президента інституту Лорі Прессмана, основним кольором 2020 року синій. Чоловік вважає, що в майбутньому році дизайнери будуть шукати натхнення в морських відтінках.

"Також Прессман каже, що актуальними будуть інші морські кольори такі, як у водоростей, піску, глибини океану. Саме американський інститут кольору Pantone вже 19 років вибирає головний колір року", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, в англійській мові синій колір (англ.  blue) символізує смуток, меланхолію, депресію, або просто стан глибокої задумливості, що стало причиною широкого застосування цього кольора в мистецтві (напр. окремий період в творчості Пабло Пікассо, блюзовий жанр в музиці і т. д. В області мистецтва англійське «blue» (а також фр.  bleu) на українську традиційно перекладається, як «блакитний». Синій нерідко асоціюється з водою і повітрям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський президент Дональд Трамп під час відвідування дитячої лікарні в Огайо зайнявся малюванням з дітьми.  Зокрема, президент США розфарбовував американський прапор, замалювавши одну зі смуг синім кольором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?