Експерт шокував прогнозом про посилений карантин у Києві - до чого готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт шокував прогнозом про посилений карантин у Києві - до чого готуватися

Експерт шокував прогнозом про посилений карантин у Києві - до чого готуватися
Джерело:  РБК Україна

Київ нещодавно віднесли до "помаранчевої зони" карантину через високий рівень захворюваності на COVID-19. У Держспоживслужбі вважають, столиця може залишитися у цьому режимі принаймні кілька місяців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами керівника установи Олега Рубана, посилені обмеження у Києві можуть бут чинними навіть до березня.

"Сьогодні (23 вересня - ONLINE.UA)спостерігається стабілізація ситуації, тому що закінчується період відпусток, і ті, хто був інфікований з 1 вересня, — вони вже пройшли інкубаційний період", - пояснив експерт.

Утім, вже наступного тижня місцева влада й фахівці передбачають збільшення рівня захворюваності.

"На наступному тижні ми очікуємо збільшення захворюваності, пов’язане з тим, що студенти повернулися до навчання, тому місто Київ буде перебувати у "помаранчевій" зоні до березня за найбільш оптимістичними прогнозами", - додав Рубан.

Нагадаємо, адаптивний карантин, який розподіляє регіони України за чотирма зонами, ввели влітку. Найменш сувора "зелена" передбачає мінімальний пакет обмежень — маски в громадських місяцях, транспорті тощо, однак найбільш сувора "червона" - це заблокований громадський транспорт, закриті гастрономічні заклади й ТРЦ. Все у дусі карантину на початку весни.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада вирішила заспокоїти громадян та офіційно повідомила, що після місцевих виборів в Україні не буде нового спалаху коронавірусної інфекції — такий оптимістичний прогноз озвучили у київській Держспоживслужбі.

Цю інформацію підтвердив очільник відомства Олег Рубан. Він звернув увагу, що до спалаху призводить тільки тривале спілкування в організованих колективах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?