Експерт шокував прогнозом щодо майбутнього російської економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт шокував прогнозом щодо майбутнього російської економіки

Експерт шокував прогнозом щодо майбутнього російської економіки
Джерело:  online.ua

Директор державних та наднаціональних груп Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings Sovereigns Еріх Аріспе прогнозує, що економічне зростання Росії уповільниться до 1,5% у 2019 році з рівня 2,0% у 2018-му, а до 2020 року воно досягне 1,9%, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми вважаємо, що санкції продовжують залишатися ризиком, і вони будуть тиснути на кредитний профіль Росії. Економічне зростання, ймовірно, буде головною ціллю санкцій... Незважаючи на покращення, яке ми бачили, і зусилля, які вони (російська влада - ЄП) зараз проводять для поліпшення бізнес-клімату, такі санкційні невизначеності створюють сумніви для таких людей, які могли б прийти і сказати: "Добре, давайте ми вкладемо кошти в Росію", - пояснив експерт.

Зазначимо, що після недавньої рецесії, яка затягнулася на 2 роки, російська економіка залишається в режимі відновлення. Економічне зростання залишається повільним, хоча ціни на нафту, ключовий експорт Росії, відскочили назад, а ЦБ становив ставки на докризовому рівні.

За словами аналітиків, рубль залишатиметься нестабільним та під тиском, близьким до нинішніх рівнів, закінчивши цей рік на позначці 68 за долар і в середньому 67 у 2019 та 2020 роках.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила,  що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?