Експерт спрогнозував дії армії РФ у разі початку контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт спрогнозував дії армії РФ у разі початку контрнаступу ЗСУ

Експерт спрогнозував дії армії РФ у разі початку контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Як стверджує глава ГУР МО Кирило Буданов, армія РФ не має ресурсів піти в наступ будь-де в Україні, однак їх у ворога наразі вистачає, щоб тримати оборону під час контрнаступу ЗСУ. На переконання військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, навіть за наявності ресурсів та зброї у противника вкрай мало шансів утримати захоплені території, оскільки росіяни не вміють ефективно захищатися.

Джерело: "24 Канал"

Росіяни уже продемонстрували своє невміння оборонятися

За словами експерта, зазвичай армія РФ орієнтується на невеликі локації та вузькі напрямки.

Ніхто не заперечує той факт, що окупанти вміють оборонятися у режимі оперативної паузи або інших факторів чи подій, які не є надто активними.

Проте все різко змінюється, коли починається активізація бойових дій, як це було на півночі нашої країни навесні 2022 року.

Чи змогли російські окупанти утримувати Київську, Чернігівську та Сумські області? Хоча в Київській та Чернігівській вони починали в лісах досить серйозно окопуватись. Ні, не змогли, – нагадує Олександр Коваленко.

Контрнаступ ЗСУ уже підтвердив, що росіяни не вміють тримати оборону

За словами експерта, ілюстративною також залишається історія зі звільненням від окупантів Харківської області.

Тоді ворог просто почав тікати й навіть не намагався оборонятися.

Коли українські сили почали сценарій по повільному витісненню загарбників з правобережної Херсонщини, вони перейшли до оборони. Однак вона не була успішною. Окупанти були вимушені залишити свої позиції, поки взагалі не втекли з правобережної Херсонщини,– нагадує Коваленко.

Експерт звертає увагу на те, що кожна активізація дій Збройними силами України у цій війні завжди закінчувалася втечею росіян з поля бою.

Це означає, що й цього разі нічого не зміниться, адже ворог просто не вміє тримати оборону.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?