Експерт ВООЗ назвав найімовірнішу версію появи коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерт ВООЗ назвав найімовірнішу версію появи коронавіруса

Експерт ВООЗ назвав найімовірнішу версію появи коронавіруса
Джерело:  online.ua

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я, які завершили місію в китайському місті Ухань, нарешті назвали ймовірну версію появи коронавіруса. Після проведеного в Китаї розслідування вони прийшли до висновку, що першоджерелом коронавіруса були кажани, які передали COVID-19 диким тваринам або співробітникам тваринницьких ферм. Таємницю появи коронавіруса розкрив член міжнародної групи фахівців ВООЗ доктор Пітер Дасзак. Він вважає версію про передачу коронавируса нового типу через кажанів найбільш вірогідною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"Якби потрібно було сказати, на який шлях поширення коронавіруса ви б поставили, я вважаю, що вірус з'явився в Південно-Східній Азії або Південному Китаї від кажанів, потрапивши потім на ферму диких тварин", - озвучив Дасзак свою позицію.

Експерт вважає, що від кажанів могли заразитися або співробітники однієї з таких ферм, або інші тварини - тхори, борсуки, єнотовидні собаки і цівети. Дасзак підкреслив, що цю версію про передачу коронавіруса від диких тварин через проміжну ланку найбільше підтримали китайські дослідники і учасники місії ВООЗ після завершення розслідування в Китаї.

Важливо нагадати, що представники міжнародної групи ВООЗ після візиту в Китай зізналися, що не добилися будь-якого прориву у вивченні причин походження коронавіруса. Найбільш вірогідною версією появи коронавіруса в ВООЗ назвали передачу інформаційного агента диким тваринам через проміжну ланку. На думку фахівців ВООЗ, COVID-19 міг спочатку поширитися серед однієї популяції, що послужила природним "резервуаром", в якому вірус мутував, подолав міжвидовий бар'єр і став заразним для людей. При цьому можливість поширення вірусу з лабораторії в Ухані вони назвали досить малоймовірною. Також експерти ВООЗ не знайшли доказів того, що вірус поширювався в Ухані до грудня 2019 року, але вони припускають, що перші випадки COVID-19 могли бути в Китаї ще за два місяці до офіційного спалаху.

До сих пір вважається, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Але розвідки багатьох країн з'ясували, що ще на початку грудня 2019 року Китай мав докази передачі інфекції від людини до людини, але вперто не визнавав цей факт до 20 січня минулого року. Їм також відома інформація, що ще 3 січня, коли в китайському місті Ухань почали масово заражатися люди, Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавіруса і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай засекретив дані про перших заражених COVID-19 в Ухані  і відмовився їх передавати ВООЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?