Експерти будуть шукати уламки російської ракети на місці авіакатастрофи в Ірані - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти будуть шукати уламки російської ракети на місці авіакатастрофи в Ірані - що відбувається

Експерти будуть шукати уламки російської ракети на місці авіакатастрофи в Ірані - що відбувається
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов виступив з важливою заявою. Він наголосив, що українська комісія з краху літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", що терміново прибула до Ірану, уже погоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи, де хоче оперативно провести пошуки уламків російської ракети ЗРК "Тор", ураження якою є однією з основних версій надзвичайної події, повідомляє ONLINE.UA.

"Наша комісія у даний момент погоджує з іранською владою питання виїзду на місце катастрофи, і має намір провести пошуки уламків російської зенітної ракети ЗРК "Тор" відповідно до тих даних, які були опубліковані в інтернеті. Ми використовуємо всі напрацювання з розслідування атаки на "Боїнг" МН-17, щоб встановити істину у справі про загибель українського літака в Тегерані", - розповів Данілов.

Окрім того, він підкреслив, що будуть розглядатися й інші версії катастрофи українського авіалайнера. Зокрема, зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

"На даний момент ми проводимо ефективні дипломатичні переговори з іранською стороною, є всі підстави сподіватися на співпрацю з усіх питань, включаючи участь нашої комісії у розшифровці "чорних скриньок" нашого літака. Розслідування загибелі українських громадян перебуває на особистому контролі президента України, про всі дані, які можливо опублікувати, ми будемо негайно інформувати українське суспільство і ЗМІ", - наголосив очільник РНБО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський терміново зібрав нічну нараду 9 січня щодо смертельної катастрофи літака авіакомпанії "МАУ" в Тегерані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?