Експерти МВФ екстрено вилетіли до Києва
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти МВФ екстрено вилетіли до Києва

Експерти МВФ екстрено вилетіли до Києва

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман поділився неочікуваною новиною. Він розповів, що експерти з Міжнародного валютного фонду терміново вирушили до Києва для обговорення подальшої співпраці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ для проведення технічних обговорень політики, спрямованої на досягнення потужнішого зростання та забезпечення стабільності", - розповів представник фонду у Києві.

Варто звернути увагу на те, що ще 7 грудня минулого року глава держави Володимир Зеленський та директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва провели телефонну розмову. Сторони детально домовилися про нову трирічну програму співпраці на майже 5,5 мільярда гривень. Як відомо, документ повинен бути затверджений керівництвом МВФ.

Нещодавно також очільник Національного банку України Яків Смолій повідомив, що Київ може підписати нову програму з Міжнародним валютним фондом в першому кварталі поточного року. Він наголосив, що "залишилися незначні технічні моменти", а саме: ухвалення закону про неможливість повернення банків на ринок, якщо вони перебувають на стадії ліквідації у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, створення єдиних юросіб податкової та митної служби та доопрацювання законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Що важливо розуміти, НБУ вважає ключовим ризиком для реалізації позитивних макроекономічних прогнозів відтермінування укладення нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Кабміну Олексій  Гончарук поділився приємними новинами  з українцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?