Експерти нарешті пояснили, що не так зі статистикою коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти нарешті пояснили, що не так зі статистикою коронавірусу в Україні

Експерти нарешті пояснили, що не так зі статистикою коронавірусу в Україні
Джерело:  daily.rbc.ua

Українські експерти неодноразово помічали у статистиці коронавірусу в Україні певні неузгодженості. В першу чергу, вони звернули увагу на те, що попри те, що кількість госпіталізованих пацієнтів зменшується, кількість важких хворих і число смертей зростають. Також дивує фахівців і той факт, що летальність і кількість важких випадків коронавірусу в нашій країні не знижуються. Окрім того, аналітики не спостерігають і зниження частки позитивних результатів від всіх проведених тестів на виявлення коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Лікар-інфекціоніст та викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА Володимир Курпіта не приховує той факт, що вважає статистику коронавірусу в Україні дещо незрозумілою.

"Є непрямі показники, які наштовхують на думку, що зі статистикою відбувається щось не зовсім зрозуміле. Є частина лабораторних центрів, які в позаминулі вихідні взагалі не проводили дослідження. І вони видали нуль результатів. Тому, що вони просто припинили працювати на вихідних, або тому, що у них не було тестів – не знаю. Коли в понеділок, 7 грудня, вранці нам повідомили про 8 тисяч випадків – це було, коли 4 регіони не надали даних", — наголосив експерт.

Ситуацію, що склалася, також прокоментував очільник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишній заступник глави МОЗ Павло Ковтонюк. За його словами, якщо б в нашій країні дійсно знизилась захворюваність на COVID-19, то частка позитивних результатів від усіх тестів теж впала б.

"В Україні стабільно високий показник позитивних тестів, зараз він найвищий у Європі - 33%. Це в 6 разів більше, ніж рекомендований ВООЗ показник для контролю за поширенням захворюваності. Говорити про те, що ситуація стабілізувалася, також рано. Зниження кількості нових випадків незначна і триває не менш як два тижні", – підкреслив фахівець.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 19 грудня в Україні будуть діяти нові обмеження щодо роботи закладів харчування, проведення масових заходів в закладах освіти і приміщенні церков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?