Експерти назвали найрозумніше місто світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти назвали найрозумніше місто світу

Експерти назвали найрозумніше місто світу
Джерело:  online.ua

Іноземні експерти визнали Шанхай "найрозумнішим містом у світі" на Всесвітній виставці-конгресі Smart City Expo. Не можна не звернути увагу на те, що це перше китайське місто, якому вдалося отримати таку нагороду. Як пояснюють організатори, щорічно World Smart City Awards вручають з однією простою метою — аби сприяти різноманітності, інклюзивності, рівності та безпеці. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Сіньхуа".

Гендиректор Smart City Expo звернув увагу на те, що нагорода є всебічною демонстрацією ефективності та досягнень будівництва розумного міста Шанхай за останні роки. Тріумфальну перемогу уже прокоментував заступник мера Шанхая: він наголосив, що місто надає велике значення провідній ролі цифровізації, мережевих зв'язків та інтелекту у розвитку міст.

"Китайське місто й надалі буде сприяти цифровій трансформації та прагненням побудувати розумне місто, яке забезпечує відчуття вигоди, щастя та безпеки для своїх жителів", — йдеться в повідомленні.

Що цікаво знати, протягом останніх 9 років, Smart City Expo проводять у Барселоні кожного листопада. У 2019 році нагороду отримала шведська столиця Стокгольм. Цьогоріч через пандемію коронавірусу та карантин захід відбувся у Барселоні, Шанхаї та Нью-Йорку водночас – як в режимі онлайн, так і поза мережею. Що потрібно знати про Шанхай:

  • Це мегаполіс на сході КНР, а також найбільше місто країни за чисельністю населення. До слова, тут мешкає понад 24 мільйони людей.

  • Площа цього китайського міста – 6340,5 квадтраних кілометрів. Для порівняння – площа української столиці приблизно у 7,5 разів менша.

  • Міська мережа метро у мегаполісі є найбільшою у світі, її китайцям вдалося побудувати всього лише за 15 років.

  • Раніше Шанхай потрапив до трійки лідерів  у рейтингу найбільших фінансових центрів світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти вибрали головного новатора на світовому автомобільному ринку. За словами фахівців, ним визнали електричну модель Porsche Taycan, оскільки саме у цій автівці реалізували 13 із 27 світових інновацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?