Експерти оцінили успішність контрнаступу ЗСУ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти оцінили успішність контрнаступу ЗСУ на півдні України

Експерти оцінили успішність контрнаступу ЗСУ на півдні України
Джерело:  online.ua

За словами військових експертів, операція з деокупації Херсонської та Запорізької областей перебуває у самому розпалі, а ЗСУ ведуть успішні контрнаступальні дії на півдні, особливо після отримання наказу про звільнення південих областей.

Джерело: телеканал FreeДом

ЗСУ розпочали звільнення Херсонської та Запорізької областей

Завдання, поставлене президентом України, - чітке. Повинні бути звільнені в кінцевому рахунку всі українські території, включно з тими, які були окуповані ще в 2014 році, - наголошує політолог Петро Олещук.

На думку експертів, надходження західної зброї в Україну буде значно посилювати позиції та потенціал ЗСУ.

Йде розрахунок на продовження надходження західної військової допомоги. Ми бачимо, як РСЗВ від США вже впливають на фронті, зокрема, методом знищення складів зі зброєю, командних пунктів росскийской армії, - зазначає Олещук.

При цьому в Держдумі країни агресора цинічно назвали наказ Зеленського "агонією".

Тим часом, жителів окупованих районів Херсонської та Запорізької областей просять евакуюватися всіма можливими способами. Адже це будуть величезні бої. Люди не повинні стати щитом між ворогом і нашою армією.

Не виключається, що деякі території все-таки доведеться повертати дипломатичним шляхом. Це займе більше часу. Але віддавати Росії частину територій в обмін на мир ніхто точно не буде.

Коли Україна говорить про контрнаступ, то мається на вигляді повернення тих територій, які були окуповані, - підкреслює Петро Олещук.

У той же час, за інформацією актуальної карти бойових дій станом на 13 липня від сервісу  DeepStateMap, ЗСУ відбивають наступ кремлівської окупаційної армії на Донеччині та Харківщині.

За даними карти, російські війська намагаються просунутися у районі Слов'янська, Краматорська та Бахмута. Крім того, противник хоче відновити наступ у Харківській області. Через це російська армія обстрілює населені пункти важкою зброєю.

Ситуація на сході України дуже напружена, проте українські військові стримують наступ.

На півдні ЗСУ завдають атак, знищуючи склади та командні пункти окупантів. Українські військові створюють умови для подальшого контрнаступу, щоб звільнити тимчасово окуповані території України.

Також варто зазначити, що на всій території нашої країни залишається загроза ракетних ударів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?