Експерти підрахували, у скільки українцям обійдеться новорічний стіл
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти підрахували, у скільки українцям обійдеться новорічний стіл

Експерти підрахували, у скільки українцям обійдеться новорічний стіл
Джерело:  online.ua

На новорічний стіл господині, як правило, готують самі свої вдалі страви, які люблять всі члени сім'ї. Традиційними в українців вважаються салати "Олів'є" та "Оселедець під шубою", м'ясні та овочеві нарізки, гарячі страви з м'яса і риби. Експерти Національні наукового центру Інститут аграрної економіки на підставі даних Держслужби статистики України, моніторингу роздрібних цін на міських ринках і в супермаркетах в середньому по регіонах на 1 грудня 2020 року підрахували, у скільки українцям в цьому році обійдеться новорічний стіл. Вони прийшли до висновку, що святковий стіл на Новий рік 2021 для сім'ї з чотирьох осіб вийде на 5,3% дорожче, ніж в минулому році - 1706,09 грн, передає ONLINE.UА.

Для оцінки вартості святкового столу було взято традиційне новорічне меню: салати, м'ясні і рибні продукти, овочі, фрукти, хлібобулочні та кондитерські вироби, напої. Відзначається, що 3 кг салату "Олів'є" обійдеться майже в 160 грн, 1,5 кг "Оселедця під шубою" - в 120 грн. М'ясні продукти в порівнянні з минулим роком подорожчали на 10-30%. Наприклад, 500 г сирокопченої ковбаси коштуватиме близько 90 грн, биток з свинини свіжий - 110 грн. Загалом, вартість 2,5 кг м'ясних продуктів на новорічному столі складе близько 400 грн.

Вартість овочів на новорічному столі експерти оцінили в 182 грн - в цю вартість включили 2 кг картоплі, 1 кг грибів і по 500 г свіжих помідорів, огірків і солодкого перцю. За фрукти на святковий стіл доведеться заплатити не менше 100 грн. У цю вартість включено 2 кг мандаринів, 1 кг бананів і 1 лимон.

Делікатеси в цьому році обійдуться мінімум в 470 грн. У цю вартість включені баночка червоної ікри вагою 120 г і 200 г червоної риби. Вартість новорічного столу з делікатесами зросте до 2176,09 грн.

"Вартість бюджетного варіанту новорічного столу в Києві складе 1916,78 грн, що на 7,4% більше вартості новорічного столу 2020 року. Стіл з делікатесами обійдеться жителям столиці в 2426,78 грн", - підсумували експерти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, де купити новорічну ялинку в Києві- список і адреси офіційних точок продажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?