Експерти попереджають про дефіцит автогазу на АЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти попереджають про дефіцит автогазу на АЗС

Експерти попереджають про дефіцит автогазу на АЗС
Джерело:  online.ua

Експерти консалтингової групи "А-95" попереджають українських громадян про те, що всі партії зрідженого газу, які будуть поставлятис на ринок з 4 лютого, можуть виявитися заблоковані державними органами, оскільки саме з лютого в Україні набуває чинності у новий технічний регламент на зріджені гази. За словами фахівців, наразі головна проблема полягає в тому, що в державі немає необхідних органів сертифікації, через що ринок може бути паралізований. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт групи "А-95".

Згідно із законом, щоб допустити до продажу певну партію скрапленого газу, її спочатку перевіряють на відповідність вимог техрегламенту. Як стверджують експерти, відповідну оцінку дають спеціальні органи, які повинні бути акредитовані НААУ (Нацагентством з акредитації України). Проте наразі таких органів для сертифікації в нашій країні просто не існує.

"У зв'язку з цим, всі партії зрідженого газу, що поставляються на ринок з 4 лютого, після того як почне діяти техрегламент, можуть бути заблоковані уповноваженими органами. Труднощі полягають не тільки в цьому, а й у нормах самого техрегламенту. Річ у тім, що документ вимагає паспортизацію кожної партії, яка акредитована українською лабораторією, яких в країні дуже мало. Все це може створити додаткові проблеми на ринку автогазу в країні. Крім того, на тлі всіх цих нововведень органи нагляду зможуть затримувати партії зрідженого газу для зняття проб. Це може спровокувати розвиток корупції", — йдеться в повідомленні.

За словами фахівців, найкращий із варіантів в ситуації, що склалася, — це перенести дату вступу в силу техрегламенту, щоб був час розібратися з усіма перерахованими вище нюансами. Саме таку пораду українській владі й озвучили представники консалтингової групи "А-95".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво Національного банку України заявило, що прогнози представників вітчизняного бізнес-середовища щодо економічного зростання та власного розвитку погіршились, а інфляційні та девальваційні очікування на наступні 12 місяців зросли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?