Австрійські вчені з Технологічного університету Граца з’ясували, що більшість людей неправильно їдять яблука. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frontiersin.
Як виявилось, у яблуках є велика кількість корисних бактерій, здатних впливати на організм людини, у першу чергу – на їхню шлунково-кишкову систему. При цьому в кожному грамі магазинних і домашніх яблук містилося близько 500 тисяч різноманітних бактерій.
Щоправда, є важливе уточнення. В своєму дослідженні вчені прийшли до висновку, що 90% корисних мікроорганізмів-пробіотиків знаходиться в серцевині яблука, яку більшість людей звикли не доїдати, а викидувати в смітник.
Таким чином, щоб отримати користь від фрукта, його необхідно з'їдати разом з недогризком.
Ще один факт, який важливо пам’ятати, полягає в тому, що яблука максимально корисні ті, які були нещодавно зібрані. Магазинні яблука, які за спеціальною технологією зберігаються кілька місяців, також мають багато вітамінів, хоча й менше, ніж «свіжі» фрукти.
Крім серцевини яблука, дуже корисної виявилась і його шкірка. В ході іншого дослідження вчені з Університету Айови дійшли висновку, що шкірка яблук містить урсолову кислоту – ця речовина стимулює ріст м’язів та допомагає схуднути.