Експерти прогнозують неминучий дефолт Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти прогнозують неминучий дефолт Росії

Експерти прогнозують неминучий дефолт Росії
Джерело:  online.ua

На переконання іноземних економічних експертів, перший за століття (з 1917 року) зовнішній дефолт РФ виглядає фактично неминучим - що важливо розуміти, Казначейство РФ уже зупинило виплати доларових боргів із рахунків Росії в американських банках.

Джерело:  Bloomberg

За словами аналітиків, РФ не уникне дефолту

Казначейство РФ припинило виплати доларових боргів з російських рахунків в банках США. Коли спроба оплати в валюті була заблокована, то Росія порушила умови двох облігацій, виплативши інвесторам рублі замість доларів. Це ще на крок приблизило дефолт. Ризики дефолту в РФ з'явились після вторгнення Росії в Україну в лютому та санкцій проти агресора - російських банків, компаній та олігархів. Заморожування валютних резервів центрального банку вилучило Росію зі світової фінансової системи, зробивши її країною з найбільшими санкціями за лічені дні, - наголошує редакція видання.

Як стверджує стратег Bluebay Asset Management Тім Еш, швидкого відновлення економічного становища Росії уже не буде через величезну кількість введенних санкцій. На його переконання, ніхто не захоче там вести бізнес.

Путін своїми діями в Україні перетнув рубікон. Росія буде у стані дефолту протягом, можливо, десятиліття. Це означає відсутність доступу до міжнародних ринків капіталу, дуже високі витрати на запозичення навіть у китайців, відсутність інвестицій, відсутність зростання, низький рівень життя. Це жахлива перспектива для Росії та росіян, - зазначив Еш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?