Експерти спрогнозували, коли насправді закінчиться карантин в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти спрогнозували, коли насправді закінчиться карантин в Україні

Експерти спрогнозували, коли насправді закінчиться карантин в Україні
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України вже продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня, але вже зараз стає зрозуміло, що через другу хвилю коронавіруса країна може повернутися до певних жорстких обмежень, оскільки щодня з неймовірною швидкістю зростає кількість нових хворих. Глава Держпотребслужби Києва Олег Рубан закликав українців навчитися жити і працювати в умовах епідемії, так як карантин триватиме ще півтора-два роки, а коронавірус залишиться з нами назавжди. Такий невтішний прогноз Рубан зробив в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Збудник (коронавірус - ред.) з нами назавжди і ми повинні навчитися жити, працювати в умовах епідемії найближчі півтора-два роки", - звернувся Рубан до українців, нагадавши про відповідальність за порушення коронавірусного карантину.

Рубан зазначив, що близько двох тисяч об'єктів були перевірені на дотримання карантину в Києві Держпотребслужбою за останні три місяці. В процесі перевірок склали майже 400 адміністративних протоколів за порушення карантинних заходів і обмежень. При цьому він вважає, що необхідно змінити риторику щодо того, хто повинен нести відповідальність за порушення карантину - суб'єкти господарювання або громадяни.

Важливо відзначити, що в Європі через стрімке зростання числа нових хворих COVID-19 почали знову вводити жорсткі карантинні обмеження. У Бельгії обмежили близькі контакти між людьми - до однієї людини, закрили бари і ресторани, ввели комендантську годину. У Чехії припинили навчання в школах і університетах, ввели масочний режим на вулицях і не виключають закриття магазинів. А Ірландія зважилася на майже повний карантин - там закрили всі магазини, які не торгують товарами першої необхідності, перукарні, ресторани.

До речі, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає карантин, діючий в Україні, одним з кращих в Європі. Але він закликав депутатів змінити систему штрафів за порушення карантину і перейти на той механізм, яким користуються всі європейські країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за найгіршого сценарію в Україні добовий приріст нових заражень може досягти 20 тисяч - така кількість захворювань, за прогнозом ЦГЗ, можливо в кінці жовтня, початку листопада. Сьогодні, 21 жовтня в Україні зафіксували 6719 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Найбільша кількість випадків зареєстровано в Харківській, Одеській, Полтавській та Хмельницькій областях, а також в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?