Експерти The Washington Post назвали єдиний спосіб зупинити пандемію
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти The Washington Post назвали єдиний спосіб зупинити пандемію

Експерти The Washington Post назвали єдиний спосіб зупинити пандемію
Джерело:  online.ua

Експерти авторитетного американського видання The Washington Post попереджають міжнародну спільноту про те, що в найближчому майбутньому людство зможе побачити "постпандемічний світ". На переконання фахівців, коронавірус все-таки зможе "вижити", попри вражаючий прогрес у розробці вакцин. Як відомо, у багатьох країнах вже розпочалися кампанії масової вакцинації населення проти коронавірусу, однак, як стверджують експерти, людство ніколи не переможе коронавірусну інфекцію, оскільки вона невпинно продовжить мутувати. Щоб нарешті зупинити пандемію потрібно щоб абсолютно у кожній країні розпочалася вакцинація, проте наразі це неможливо, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт  TWP.

"Через роки країни можуть зіткнутися з новими спалахами коронавірусу, через які розпочнуться нові хвилі захворюваності", – пише видання.

За словами фахівців, головна проблема полягає в тому, як вакцина розподіляється по всьому світу, а не у країни з найбільшою потребою.

"Найбагатші країни заплатили за сотні мільйонів доз, які набагато перевищують необхідну кількість", – йдеться у джерелі.

Експерти звертають увагу на те, що декілька африканських країн, у яких проходили випробування вакцин, не отримали вакцин у потрібній кількості. Дослідники Університету Дюка б'ю на сполох, оскільки чимало країн, які розвиваються, не будуть повністю вакциновані до 2024 року, а це означає, що вірус буде роками поширюватися і мутувати

 Не можна також не згадати про те, що нещодавно представники Всесвітньої організації охорони здоров’я озвучили неочікуваний прогноз. Вони заявили, що другий рік пандемії коронавірусу може виявитися важчим ніж перший. За їхніми словами, в першу чергу, це пов’язано з мутацією COVID-19. Вчені також звернули увагу на те, що передача вірусу від людини до людини суттєво прискорилася. Про це нагадав директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян.

"Ми вступаємо в другий рік (пандемії – ред), він може бути навіть важким, враховуючи динаміку передачі вірусу і деякі проблеми, які ми спостерігаємо", – наголосив Майкл Раян.

Як повідомляв ONLINE.UA, ВООЗ рекомендувала вакцину Moderna для масової імунізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?