Експерти: виборці Рабіновича не голосуватимуть за Порошенка і Тимошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерти: виборці Рабіновича не голосуватимуть за Порошенка і Тимошенко

Експерти: виборці Рабіновича не голосуватимуть за Порошенка і Тимошенко
Джерело:  apostrophe.ua

Вадим Рабінович і партія "За Життя" зайняли електоральну нішу між колишніми послідовниками Партії регіонів і "Батьківщиною" з БПП. Серед причин експерти виділяють, зокрема, такі: по-перше, колишні регіонали вже два роки не змінюють риторику, по-друге, на думку політологів, Рабінович як спікер має перевагу серед своїх потенційних конкурентів.
Про це йдеться в експертному опитуванні, проведеному сайтом Апостроф.
За словами політологів, зростанню рейтингу Рабіновича сприяє втрата підтримки традиційними для південного сходу України політичними силами.
"Рейтинг Рабіновича також підріс через те, що інші політичні діячі з колишньої Партії регіонів і "Опозиційного блоку" два роки говорять про одне й те ж. Виборці вже починають розчаровуватися. По-перше, є певний скепсис з приводу того, що вони кажуть, а по-друге, сумнівно, що вони взагалі коли-небудь зможуть прийти до влади, бо вони все-таки пов'язані з колишньою владою, і люди розуміють, що зоряний час тих, хто підтримував Януковича і виступав проти Майдану, пройшов. Але ніша залишається і, ясна річ, ці виборці не голосуватимуть за Порошенка або Тимошенко. До цього ж додається і комуністичний електорат, який залишився на самоті, плаче, не знає, кого вибрати, і взагалі в прострації", - вважає політолог Олексій Голобуцький.
Водночас директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко зазначив, що Вадим Рабінович створює конкуренцію екс-регіональним політичним силам на сході країни, що може становити для нього досить серйозні загрози.
"Потрібно зрозуміти, що Рабінович заліз на територію Бойка, Льовочкіна і Ахметова. Це дуже важкий випадок, люди такого не прощають. Я б на його місці дуже уважно стежив за дорожньо-транспортними правилами тощо. Він забирає у них активний електорат не в центрі України, не на сході, не в великих містах, а, перш за все, в деморалізованій частині населення Східної України. Він говорить краще їх, яскравіше, соковитіше. Цим все пояснюється", - вважає Небоженко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?