Експерти вибрали найкраще фото 2018 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти вибрали найкраще фото 2018 року

Експерти вибрали найкраще фото 2018 року
Джерело:  online.ua

Організатори однієї з найпрестижніших премій для фотожурналістів World Press Photo назвали номінантів у різних категоріях. Переможцем у номінації "Фото року" став знаменитий знімок заплаканої дівчинки, зроблений на кордоні США з Мексикою, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Переможцем в одній із категорій став фотограф і лауреат Пулітцерівської премії Джон Мура. Його знімок, на якому зображена дівчинка, що плаче, коли її маму обшукує американський прикордонник, визнано "Фотографією року", - сказано в повідомленні.

На думку членів жюрі, ця світлина показує певний вид насильства, а саме – психологічний. Варто додати, що знімок з цієї серії також використали як частину колажу для обкладинки щотижневого журналу Time. Той випуск присвячувався політиці та ставленню до мігрантів президента США Дональду Трампа.

Раніше ONLINE.UA писав, що космічний апарат Parker Solar Probe зробив неймовірні знімки Сонця. Світило вдалося сфотографувати з рекордно близької відстані — 27 мільйонів кілометрів. Унікальні знімки Сонця Parker зміг зробити, здійснивши неможливий маневр — йому вдалося зануритися в розпечену атмосферу світила глибше, ніж будь-якому іншому космічному апарату до нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?