Експерти ВООЗ детально розповіли про походження коронавірусу з ринку тварин Уханя
Категорія
Світ
Дата публікації

Експерти ВООЗ детально розповіли про походження коронавірусу з ринку тварин Уханя

Експерти ВООЗ детально розповіли про походження коронавірусу з ринку тварин Уханя
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають офіційно ринок тварин у китайському Ухані одним з джерел ймовірного походження коронавірусу COVID-19. Передбачається, що інфекція могла виникнути через торгівлю дикими тваринами, яку практикують у багатьох регіонах КНР. Деякі вважають, що можна провести паралелі між спалахом пандемії та гострого респіраторного синдрому SARS 2002 року, його жертвами стали близько 800 осіб. Збудником локальної епідемії стали кажани, а поширювався вірус завдяки віверам — невеличким хижакам-ссавцям з тропіків і субтропіків. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Bloomberg.

Зіткнутися ці два різновиди могли завдяки згаданим ринкам. Там їх утримують в тісноті, у безлічі кліток, тож потенційно створюється середа для поширення інфекції. Першочергово вірус таким чином після адаптування може перейти до робітників ринку та володарів тварин.

В цілому науковці сформулювали одразу чотири гіпотези поширення коронавірусу COVID-19, але дві з них вважаються найменш реалістичними після вивчення ситуації. Йдеться про перенесення вірусу через інфіковану їжу, пакування, спалах після “втечі” його з лабораторії внаслідок аварії.

Найбільш реалістичним вважають поширення інфекції через торгівлю дикими тваринами, яка поширення через популярність так званої народної китайської медицини, делікатесів, а також виробів з дорогоцінного хутра.

На думку експертів, цю гіпотезу підігріває присутність у регіоні, де вперше зареєстрували спалах вірусу, тварин, які здатні переносити коронавірус COVID-19. Зоолог Пітер Дашак, який входить у склад дослідницької команди ВООЗ, вважає, наприклад, кажанів проміжним осередком для адаптації інфекції.

Невдовзі представники ВООЗ планують представити науковий звіт. Передбачається, що документи, зміст яких буде продемонстровано цього тижня, будуть лише першими проміжними підсумками масштабного дослідження.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з останніми даними, які були отримані під час опитування YouGov, понад половина опитаних громадян у Франції, Німеччині та Іспанії вважають, що вакцина від коронавірусу, розроблена AstraZeneca, не є безпечною. В результатах опитування зазначається, що 61% французьких респондентів вважають вакцину небезпечною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?