Експерти змінили прогноз про наслідки пандемії - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти змінили прогноз про наслідки пандемії - до чого готуватися

Експерти змінили прогноз про наслідки пандемії - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Фахівці міжнародного агентства Fitch Ratings оновили прогноз наслідків так званої коронакризи для світової економіки. Вони наразі стверджують, що ВВП впаде за підсумками 2020 року до 4,4%, а не 4,6%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на вересневу доповідь Global Economic Outlook.

За оприлюдненими висновками, економіка почне оговтуватися швидше, ніж передбачалося, однак існують ризики уповільнення.

"Китай вже повернувся до докризового рівня ВВП, і показники роздрібних продажів в США, Франції та Великобританії перевершують лютневі рівні, проте ми сумніваємося, що можна очікувати V-образного відновлення економіки, — цитується у звіті головний економіст агентства Браян Култон.

Перш за все Flitch покращили прогноз для Сполучених Штатів, зниження ВВП сягне 4,6% (раніше було 5,6%). Зростання китайської економіки підвищили у липні до 2,7% з 1,2%, які були напередодні.

Водночас прогноз про відновлення Єврозони погіршили до 9% з 8%, британська економіка втратить до 11,5% замість більш ранніх 9%.

"Ми не очікуємо, що нинішні темпи відновлення економіки збережуться в найближчі місяці, оскільки позитивний імпульс, пов'язаний зі зняттям карантинних заходів, слабшає, проблеми ринку праці обмежують споживчі витрати, в той час, як компанії скорочують капіталовкладення", - пояснив Култон.

Він нагадав про непідконтрольне людям поширення коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings оновили оцінку української економіки — вони зберегли свій квітневий прогноз, згідно з яким у 2020 році економіка України скоротиться на 6,5%. За оцінками аналітиків Fitch, у другому кварталі 2020 економіка України скоротилася на 11,4%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?