Експерти з’ясували, коли населення світу перестане зростати
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Експерти з’ясували, коли населення світу перестане зростати

Експерти з’ясували, коли населення світу перестане зростати
Джерело:  Голос Америки

Американська соціологічна організація Pew Research Center оприлюднила результати дослідження, в якому стверджується, що населення світу перестане зростати приблизно у 2100 році. Кількість людей на планеті до того часу досягне 10,9 мільярди чоловік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Голос Америки».

Згідно даних науковців, основною причиною стабілізації чисельності населення стане зниження рівня народжуваності. Зараз темпи зростання кількості населення становлять 1-2% щорічно. У 2100 році цей показник становитиме лише 0,1%.

В середньому кількість пологів на одну жінку становитиме 1,9 на 2100 рік, що недостатньо для відтворення населення. Тепер цей показник складає – 2,5. При цьому середній вік населення зросте до 42 років в 2100 р. з теперішніх 31 років, через зростання очікуваної тривалості життя та зменшення народжуваності.

Африка залишиться єдиним регіоном, де населення потужно зростатиме до кінця століття. Населення Північної Америки, Австралії та Нової Зеландії також зростатимуть, але не такими високими темпами, як на «чорному континенті».

Щодо інших регіонів планети, то в Європі та Південній Америці, населення до 2100 року скоротиться. Населення Азії зростатиме до 2055 року, а потім почне скорочуватись.

Населення Північної Америки зростатиме в основному за рахунок міграції. Більше половини зростання населення світу відбуватиметься в п'яти країнах Африки і в Пакистані. Населення Індії стане більшим, ніж у Китаї, вже у 2027 році.

Нагадаємо, що експерти визначичи міста з найвищими зарплатами в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?