Експерти з’ясували, скільки українців роблять онлайн-покупки і що вони купують
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти з’ясували, скільки українців роблять онлайн-покупки і що вони купують

Експерти з’ясували, скільки українців роблять онлайн-покупки і що вони купують
Джерело:  Mind

Онлайн-шопінг став звичним для 34% українських користувачів інтернету. При цьому загальна кількість наших співвітчизників, хто регулярно використовує інтернет, досягла 66% від загальної чисельності населення. Такі дані оприлюднила компанія Омнібус GfK Ukraine, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mind.

Найчастіше за все українці купують в інтернеті взуття та одяг. Найменшим попитом користується онлайн-купівля продуктів харчування.

13% респондентів заявили, що хотіли б купувати харчові продукти через інтернет, але не можуть це робити через недостатню зручність доставки товарів цієї категорії і невелику кількість магазинів.

Частіше за все онлайн-покупки українці здійснюють за допомогою ноутбуків – 50%, стаціонарних комп’ютерів та смартфонів – 49% та 44% відповідно. Найменш популярними для купівлі через інтернет є планшети – 11%.

Пріоритетний спосіб оплати в інтернеті – за допомогою банківської картки на сайті (36% випадків). Оплату готівкою обирають лише 23% покупців. 14% перераховують гроші на картку продавця, ще 14% надають перевагу оплаті при отриманні.

Серед перешкод для оплати на сайті покупці називають небажання платити наперед (44%), відсутність такого способу оплати (26%), небезпеку оплат в інтернеті (10%), вищу вартість (9%) та невміння здійснювати онлайн-оплату (1%).

Нагадаємо, що за результатами першого кварталу 2018 року українські банки отримали рекордний прибуток. У НБУ пояснили причину цього результату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?