Експерти з’ясували ставлення українців до грошей
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти з’ясували ставлення українців до грошей

Експерти з’ясували ставлення українців до грошей
Джерело:  ЛІГА.net

Лише 12% українців мають банківський депозит. При цьому 70% дорослого населення скаржаться на те, що робити заощадження їм заважають низькі доходи. Ці дані були оприлюднені Центром економічної стратегії спільно з міжнародною дослідницькою компанією Kantar TNS, повідомляє ONLINE.UA.

В ході соціологічного дослідження 2000 респондентів експерти намагалися дізнатися ставлення українців до грошей. Виявилось, що лише 6% селян та 20% мешканців міст мають депозит у банку. 59% опитаних громадян відповіли, що не роблять далеких планів на своє фінансове майбутнє. Головна причина цього полягає в низьких доходах.

Що цікаво, поруч з традиційними скаргами на низькі заробітки українці виявились напрочуд стійкими до фінансових криз. 56% респондентів відповіли, що зможуть покрити непередбачувані термінові витрати у 3000 грн без необхідності позичати (для 21% такі витрати не становитимуть проблеми, а 35% доведеться економити на інших витратах). Лише 32% українців кажуть, що їм доведеться позичати, щоб покрити такі витрати. 51% українців вказали, що в скрутну годину розраховують на фінансову допомогу від родичів чи друзів.

43% українців вважають, що класти гроші в банк – це погана ідея. Причина цього, на їхню думку, у ненадійності банківської системи. Ще 24% респондентів заявили, що прибуток за депозитами є нижчим, ніж можливі втрати від інфляції та девальвації.

Нагадаємо, що аналітики міжнародної рейтингової агенції Fitch спрогнозували курс гривні до 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?