Експертка пояснила, чому вибори-2019 все ж не змогли об'єднати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Експертка пояснила, чому вибори-2019 все ж не змогли об'єднати Україну

Експертка пояснила, чому вибори-2019 все ж не змогли об'єднати Україну
Джерело:  online.ua

Директорка Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна запевняє, що висока підтримка кандидата Владимира Зеленського на виборах не свідчить про єднання країни. Про це вона сказала в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я би сказала, що ні. Бо коли ми дивилися принаймні після першого туру склад виборців Зеленського – вони діляться. Вони діляться так, як ділиться країна. Насправді – це ілюзія об'єднання, це власне наслідок невизначеності. Кожен взагалі в Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання", - сказала Бекешкіна.

Згідно з її даними, наразі серед виборців Зеленського 37% за членство в НАТО, 33% – за нейтральний статус і 6% за військовий союз з Росією.

 "Тому я би не сказала, що це об'єднання стабільне і надійне. Хочу продовжити, що об’єднало країну оце "так далі жити не можна". Оце бажання – це певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об’єднало, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивної майбутньої програми, то тут скоріше Україна лишилась роз’єднаною", - сказала соціолог.

Вона також відзначила, що у другому турі люди значною мірою голосували проти Порошенка, а не за Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?