Експертка пояснила, як Україна може перемогти РФ в 2020 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Експертка пояснила, як Україна може перемогти РФ в 2020 році

Експертка пояснила, як Україна може перемогти РФ в 2020 році

Колишна заступниця міністра МЗС України з питань єврінтеграції Олена Зеркаль здивувала доволі оптимістичним прогнозом. Вона наголосила, що Україна має всі шанси перемогти Росію на міжнародних майданчиках. На її думку, у цьому сенсі 2020 рік буде показовим. Окрім того, експертка звернула увагу на те, що історія боротьби України за відновлення порушених Росією норм міжнародного права і прав людини дуже нагадує біблійну історію про битву Давида і Голіафа.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ZN.UA".

"Як і в цій історії, перевага в силі – очевидно на боці РФ, яка впевнена у власній величі й правоті, а також можливості безкінечно нав'язувати світу штучну реальність через викривлення дійсності та маніпуляції. В якийсь момент вона сама повірила в цю реальність і втратила здатність критично оцінювати власні дії та їхні наслідки. РФ позиціює себе як "суперважковаговика-велетня", але, як і Голіаф, має істотні системні вади, пов'язані із цим", - пише Зеркель.

На її думку, так само й у РФ джерело найбільшої сили є джерелом найбільшої слабкості. Величезний державний апарат і спеціальні служби продукують безліч даних і досліджень, що спрямовані на підтримку "генеральної лінії", але не мають нічого спільного з реальністю.

"Україна ніколи не мала належної впевненості у своїх можливостях і здібностях. Ми не позиціювали себе як сильного й гідного борця за власні права, а, навпаки, часто-густо "зливали" інтереси держави на користь інтересів окремих особистостей. Але завдяки революційним подіям в Україні з'явилися паростки гідності й національної ідентичності, які, зокрема, помітні й у обстоюванні українських інтересів у міжнародних судових юрисдикціях", - зазначає дипломатка.

За словами Зеркель, як і у випадку Давида, український арсенал дуже обмежений. Але так само як і Давидова праща, він довів свою ефективність і можливість перемогти на різних судових майданчиках. 2019 року Україна здобула дві дуже важливі й значні перемоги, які уразили РФ, але ще не "знекровили" її остаточно. Цей процес можна завершити у 2020 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Вільям Тейлор дав цінну пораду команді українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?