Експрокурорка Міжнародного трибуналу ООН закликала видати ордер на арешт Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрокурорка Міжнародного трибуналу ООН закликала видати ордер на арешт Путіна

Експрокурорка Міжнародного трибуналу ООН закликала видати ордер на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Експрокурорка Міжнародних кримінальних трибуналів у колишній Югославії та Руанді Карла Дель Понте закликає міжнародне правосуддя видати міжнародний ордер на арешт за воєнні злочини на Володимира Путіна та високопоставлених політичних і військових лідерів РФ.

Джерело: Le Temps

Путінна закликають арештувати

Дель Понте наголосила, що видача ордера на арешт Путіна є важливим сигналом, "що слідчі дії були проведені". Проте, за її словами, такі дії не обов’язково означають, що главу Кремля візьмуть під варту.

Це єдиний інструмент, який існує і дає змогу заарештувати винного у воєнному злочині та доставити його до МКС. Якщо він (Путін - ред.) залишиться в Росії, цього ніколи не буде. Але він більше не зможе залишити свою країну, і це був би сильний сигнал, що проти нього багато держав, — сказала дель Понте.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що коаліція країн створить спеціальний трибунал щодо розгляду злочину російської агресії проти України.

Згодом в Раді ООН призначили членів комісії з розслідування воєнних злочинів, скоєних РФ під час війни проти України. В їхні обов’язки буде входити збір і аналіз доказів порушень і зловживань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?