Екстрадиція Онищенка: САП відреагувала на раптову відмову Німеччини
Категорія
Україна
Дата публікації

Екстрадиція Онищенка: САП відреагувала на раптову відмову Німеччини

Джерело:  online.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відреагувала на рішення німецького суду щодо екстрадиції колишнього нардепа Олександра Онищенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію відомства на сторінці у Facebook.

За даними прокуратури, головною причиною відмови німецької сторони стали неналежні умови у СІЗО.

"Згідно рішення Вищого земельного суду м.Ольденбурга (Німеччина) від 27 травня 2020 року (1 Ausl 29/18) відмовлено в екстрадиції колишнього нардепа, обвинуваченого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою в організації "газових схем", про що повідомляється на веб-ресурсі цього суду. Причиною відмови став сумнів судових органів Німеччини щодо дотримання мінімальних міжнародних стандартів щодо умов ув'язнення в Україні", - пояснили у САП.

Водночас зазначається, рішення суду у німецькому місті — не оскарження чинного кримінального провадження проти підозрюваного у корупції політика.

"Разом з цим, наголошуємо, що це рішення суду м.Ольденбурга не впливає на розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього нардепа, яке слухається Вищим антикорупційним судом, оскільки ще 21 січня 2020 року судом у порядку ч.3 ст.323 Кримінального процесуального кодексу України надано дозвіл на спеціальний судовий розгляд, тобто за відсутності обвинуваченого (in absentia)", - додав юстиційний орган.

Нагадаємо, Онищенко вже тривалий час знаходиться за кордоном через кримінальне переслідування. У грудні 2019 року за позовом української сторони його затримали у ФРН.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вищій земельний суд Ольденбурга у Німеччині відмовився від екстрадиції колишнього українського народного депутата Олександра Онищенка.

За офіційними даними, рішення ухвалили у середу, 27 травня. Суддя зазначив, що "існує значна ймовірність" недотримання мінімальних стандартів міжнародного права утримання під вартою одіозного політика після повернення його в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?