Єлизавета II зважилася на безпрецедентний крок заради вбивці
Категорія
Світ
Дата публікації

Єлизавета II зважилася на безпрецедентний крок заради вбивці

Єлизавета II зважилася на безпрецедентний крок заради вбивці
Джерело:  online.ua

Королева Великої Британії Єлизавета II прийняла безпрецедентне рішення, яке привернуло увагу всього світу. Вона вперше за довгий час застосувала рідко використовувану королівську прерогативу і помилувала Стівена Галланта, який відбував у в'язниці 17-річний термін за вбивство. Монархиня вирішила подарувати свободу британцеві за те, що він запобіг теракту в Лондоні в 2019 році. Правда, звільнити чоловіка з в'язниці зможуть тільки після відповідного рішення комісії з умовно-дострокового звільнення. Чому і за що Єлизавета II вирішила помилувати вбивцю, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Галлант був засуджений за звіряче вбивство 33-річного Баррі Джексона в 2005 році на 17 років в'язниці. 29 листопада 2019 року він отримав дозвіл вийти з в'язниці для участі в реабілітаційному заході для ув'язнених. Саме в цей момент він опинився недалеко від Лондонського мосту, де 28-річний Усман Хан зарізав двох випускників Кембриджського університету. Зупинити терориста від масового вбивства людей допомогли перехожі, серед яких був Галлант. Він проткнув терориста півтораметровим бивнем нарвала, який йому подарував державний службовець, що брав участь в заході для ув'язнених.

Дії Галланта британська влада розцінила як "надзвичайно сміливі". Тому уряд порадив Єлизаветі II скористатися королівською прерогативою помилування і подарувати вбивці свободу за порятунок життя людей.

Примітно, що рідні вбитого Галлантом Джексона привітали рішення королеви. Вони вважають, що Стівен повністю змінив своє життя у в'язниці, тому цілком заслуговує королівського помилування і пом'якшення вироку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська монархиня Єлизавета II більше не буде королевою Барбадосу. Влада держави остаточно вирішили з 2021 роки не визнавати главою королеву Великобританії. У колишній британській колонії хочуть стати незалежною респулікой, підкресливши, що прийшов час повністю залишити позаду колоніальне минуле. Таким чином, королеву Єлизавету II позбавлять влади в Барбадосі, яким вона керувала понад півстоліття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?