Єлизавета II може зректися престолу — кому вона передасть владу
Категорія
Світ
Дата публікації

Єлизавета II може зректися престолу — кому вона передасть владу

Єлизавета II може зректися престолу — кому вона передасть владу
Джерело:  online.ua

Британська королева Єлизавета II після 69 років свого перебування на королівському престолі планує піти у відставку. Біограф монархині Роберт Джобсон твердо переконаний, що Єлизавета II зречеться престолу вже в 2021 році, в день її 95-річчя. На його думку, владу королева передасть своєму синові - принцу Чарльзу, якому в найближчі дні виповниться 72 роки. Про резонансний план королеви повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

"Я як і раніше твердо впевнений, що коли королеві виповниться 95 років, вона піде у відставку", - заявив королівський біограф.

З думкою Джобсона згоден і репортер Newsweek Джей Ройстон. Він вважає, що насправді Єлизавета II не хоче зрікатися престолу, але вже настає момент, коли їй доведеться передати всі королівські справи своєму старшому синові.

"Я не думаю, вона цього хоче, але вона об'єктивно наближається до моменту, коли потрібно передати всі справи Чарльзу. Та й змогли б ви подивитися своєму синові в очі і сказати йому, що він не буде королем?" - зазначив він.

Нагадаємо, Єлизаветі II виповниться 95 років 21 квiтня 2021 року. Вона зійшла на престол в лютому 1952 року, після смерті батька, короля Георга VI, коли їй було всього 25 років. Важливо відзначити, що "державний" день народження монархині відзначається в другу суботу червня і вважається національним святом, яке супроводжується урочистими заходами. У цей день проводиться парад гвардійців (Trooping the Colour) з виносом прапора гвардійського полку, який несе вартову службу в Букінгемському палаці. Тому, як вважають експерти, передача королівської влади у Великій Британії може відбутися саме в цей урочистий момент.

Як відомо, головними спадкоємцями королева Єлизавета II вважає свого старшого сина Чарльза, герцога Кембриджського (старшого онука - принца Вільяма) і його сина принца Джорджа, який є старшим правнуком монархині. Саме в такому порядку принци повинні будуть вступити на престол після передачі влади королевою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британська монархиня Єлизавета II більше не буде королевою Барбадосу. Влада держави остаточно вирішили з 2021 роки не визнавати главою королеву Великобританії. У колишній британській колонії хочуть стати незалежною респулікой, підкресливши, що прийшов час повністю залишити позаду колоніальне минуле. Таким чином, королеву Єлизавету II позбавлять влади в Барбадосі, яким вона керувала понад півстоліття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?