Енергетика України витримала до 130 ударів РФ по інфраструктурі за три дні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Енергетика України витримала до 130 ударів РФ по інфраструктурі за три дні

Енергетика України витримала до 130 ударів РФ по інфраструктурі за три дні
Джерело:  online.ua

Українська енергетична галузь витримала до 130 російських ударів по інфраструктурі за три дні. Попри ракетні удари, РФ не змогла паралізувати енергетику України.

Джерело: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Українці зменшили споживання електроенергії на 10%

Лише за перші три дні цього тижня ворог завдав до 130 ракетних ударів та ударів дронів-камікадзе по цивільних та енергетичних об’єктах, зокрема в столиці. Агресор прагнув залякати українців та паралізувати енергетику держави. Своєї мети він не досяг. Україна була готова до такого сценарію. Ми мобілізували зусилля для екстрених ремонтних робіт, відновили електропостачання в 4 тис. населених пунктах, - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що українці добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%.

15 жовтня споживачі Києва та області разом зменшили споживання на 7%.

Найсвідомішими щодо зменшення споживання стали мешканці Чернігівської області, їхній результат — майже 20%. Це дозволяє збалансувати постачання енергії в пікові години та не застосовувати планові відключення. Розраховуємо, що найближчими днями зранку та ввечері українці також утримаються від надмірного споживання електроенергії.

Російські удари по інфраструктурі

Нагадаємо, що російські війська 10 та 11 жовтня обстріляли більшість регіонів України. Під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури. Електропостачання було порушено практично по всій країні.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що російські війська пошкодили приблизно 30% енергетичної інфраструктури України.

Причиною обстрілів Галущенко вважає те, що український експорт електроенергії допомагав європейським країнам економити на російських енергоресурсах.

Міністр наголосив, що українська енергосистема все ще стабільна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?