Енергетикам Київщини доручили якнайшвидше вийти на "зрозумілі" та "справедливі" графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетикам Київщини доручили якнайшвидше вийти на "зрозумілі" та "справедливі" графіки

Енергетикам Київщини доручили якнайшвидше вийти на "зрозумілі" та "справедливі" графіки
Джерело:  online.ua

Комісія ТЕБ та НС Київської області доручила “Укренерго” та “ДТЕК” якнайшвидше вийти на зрозумілі графіки відключень електроенергії та чітко інформувати громадян щодо становища в енергосистемі.

Джерело: Telegram очільника Київської ОВА Олексія Кулеби

Енергетичним компаніям Київщини доручили вийти на зрозумілі для громадян графіки електропостачання

За словами голови ОВА Київщини, проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де головним питанням було – ліквідація критичної ситуації, що склалася в Київській області внаслідок російського обстрілу.

Комісія надала доручення "Укренерго" та "ДТЕК" якнайшвидше вийти на зрозумілі для мешканців Київщини графіки електропостачання та забезпечувати належний об’єм потужності і рівномірний її розподіл.

"Укренерго" та "ДТЕК" повинні чітко та зрозуміло інформувати людей про хід відновлювальних робіт пошкодженої енергоінфраструктури та впровадження графіків електропостачання. Також важливо, щоб світло подавалося справедливо всім мешканцям Київщини, – наголосив Кулеба.

Він додав, що станом на зараз ситуація у населених пунктах, де електропостачання було відсутнє більше 48 годин, поступово покращується.

Зокрема, йдеться про Бучанський та Вишгородський, частину Обухівського та Фастівського районів.

Окремо доручено районним військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування забезпечити повноцінну роботу систем тепло- та водопостачання, лікарень та іншої критичної інфраструктури, – підсумував Кулеба.

В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності – Укренерго

Нагадаємо, сьогодні, за повідомленям "Укренерго", в енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит потужності. Найгірша ситуація наразі в Києві та прифронтових регіонах.

У компанії зазначили, що до мережі підключили один із блоків атомних електростанцій, триває набір потужності. Однак досі є обмеження в передачі електроенергії через пошкодження магістральних мереж.

До всіх областей довели ліміти споживання, там тривають відключення світла. Найгірша ситуація — у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження обʼєктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу. «Укренерго», генерація та оператори систем розподілу роблять усе можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням у країні, — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?