Енергетики попередили про можливість аварійних відключень світла в Києві та кількох регіонах
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетики попередили про можливість аварійних відключень світла в Києві та кількох регіонах

Енергетики попередили про можливість аварійних відключень світла в Києві та кількох регіонах
Джерело:  online.ua

В "Укренерго" попередили про можливість застосування аварійних відключень світла в Києві та ще чотирьох регіонах протягом 12 лютого у разі збільшення споживання. 

Джерело: Telegram-канал  "Укренерго"

У Києві та чотирьох областях України можуть застосувати аварійні відключення світла 

В компанії зазначили, що злочинна російська армія продовжує випускати іранських дронів, щоб завдати ударів по об'єктам енергосистеми України.

Зокрема, протягом ночі підрозділи ППО знешкодили 5 дронів, які намагались завдати ударів по об'єктах критичної інфраструктури баражуючими боєприпасами на південно-східному напрямку.

При цьому в "Укренерго" зазначають, що споживання електроенергії в Україні залишається значним через зниження температури, однак меншим за будні дні.

При цьому дефіциту потужності немає завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день.

Ліміти споживання на сьогодні не доводились. Але в разі збільшення споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема, це стосується Києва та Київської, Одеської, Хмельницької та Житомирської областей, де в міру зростання споживання через мережеві обмеження можливі аварійні відключення.

Окрім того, в Одеській області тривають ремонтні роботи. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів та атак безпілотників росіян.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, найважча ситуація із електропостачанням фіксується в Одеській області та у зонах бойових дій. Також дуже важка ситуація із енергозабезпеченням Харківської області.

Я би додав Харківську область. На жаль, там дійсно були суттєві влучання і в генерацію, і у відповідні підстанції. Вони взагалі в режимі нон-стоп обстрілюють Харківську область, дивіться, всі ці дні ворог використовує ракети С-300 для обстрілу регіону. Тому там дійсно досить складна ситуація, - зазначив Галущенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?