Енергоатом спрогнозував променеву хворобу у всіх росіян з Рудого лісу
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергоатом спрогнозував променеву хворобу у всіх росіян з Рудого лісу

Енергоатом спрогнозував променеву хворобу у всіх росіян з Рудого лісу
Джерело:  online.ua

Керівник Енергоатома Петро Котін разом із фахівцями відвідав одну з ділянок Рудого лісу в зоні відчуження, де російські військові копали траншеї та намагалися будувати фортифікаційні споруди. Там зафіксували аномальні рівні радіації.

Джерело: Енергоатом

У Рудому лісі зафіксували високий рівень радіації

Як зазначають в компанії, показник зовнішнього опромінення (гама-фон) в місцях заміру становив 3,2 – 4 мкЗв/год (мікрозівертів на годину), що у 10-15 разів перевищує норму.

Один із показників, що формує внутрішнє опромінення, яке отримали окупанти від поверхні ґрунту (Бета забруднення), у місцях заміру становив по 90 Sr, що у 160 разів більше норми, - зазначили в Енергоатомі.

Іншим чинником внутрішнього опромінення є Альфа забруднення, яке формується внаслідок розкиданих на цій ділянці Рудого лісу фрагментів опроміненого ядерного палива, графітової кладки тощо.

Ці фрагменти зараз розташовані на глибині 40-80 см, окупанти ж копали і глибше.
При потраплянні всередину організму такий вид опромінення чинить вплив у десятки й сотні разів потужніший, ніж від гама- та бета-випромінювання .
Таким чином, на всіх окупантів, які майже 30 днів базувалися й копали в Рудому лісі, очікує променева хвороба різних ступенів тяжкості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?