Енергодар залишився без світла і води через аварію на Запорізькій ТЕС
Категорія
Події
Дата публікації

Енергодар залишився без світла і води через аварію на Запорізькій ТЕС

Енергодар залишився без світла і води через аварію на Запорізькій ТЕС
Джерело:  online.ua

3 лютого в Енергодарі Запорізької області зникло енергозабезпечення та водопостачання внаслідок аварії на Запорізькій тепловій електростанції. Про це повідомив  депутат Енергодарської міської ради Анатолій Анохін на своїй сторінці у Facebook. В ДТЕК заявляють, що в результаті замикання на підстанції спрацював захист на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії. На момент події в роботі було задіяно 3 енергоблоки, сумарною потужністю 750 МВт. Енергетики планують почати пускові операції на блоках ТЕС уже найближчим часом, передає ONLINE.UA.

Зазаначаэться, що зупинка станції призвела до відключення світла в Енергодарі.

"Все місто без світла ... За всіма ознаками - серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може бути навіть з зупинкою блоку (ів). Гул, який всі чули - аварійний скид пара на ТЕС. Наскільки все серйозно - ніхто нічого сказати не може", - написав депутат.

За його словами, у місті також зупинене водопостачання.

Трохи пізніше міський голова Енергодару Дмитро Орлов розповів, що схожа ситуація спостерігається у місті Дніпрорудне та найближчих населених пунктах. За його словами, еелектрика зникла близько 19:27. Він також стверджує, що причиною цього стала аварія на Запорізькій ТЕС ДТЕК.

"Все блоки теплової станції раптово сіли на "нуль"... Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС - про це повідомив начальник зміни АЕС", - йдеться вповідомленні мера Енергодару.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НКРЕКП попереджали владу, що в Україні склалася критична ситуація із запасами вугілля  на складах теплових електростанцій. Зменшення запасів вугілля загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС та може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?